Kundaliniyoga för alla - på olika sätt


Kundaliniyoga kallas ofta modern till alla yogaformer - en mångtusenårig indisk tradition. Det är en mjuk och samtidigt kraftfull metod som ger snabb effekt. Alla yogapass innehåller en serie rörelser/positioner, mycket andningsövningar,  avslappning och en kortare meditation. Varje enskilt moment har många positiva effekter och ger sammantaget ny livskraft, hälsa och glädje i tillvaron.


Både vana yogisar och nybörjare kan vara med. Du deltar efter dina förutsättningar vid varje tillfälle. Du behöver inte vara rörlig och stark – men du kan bli!  Med mig kan du göra yoga på matta, yoga på stol och gående yoga i vacker natur. 

Yoga på matta

Vi sitter står och ligger. Mjuka ullmattor med bomullsöverdrag, tunna ullfiltar och meditationskuddar finns, liksom pallar för den som har svårt att "sitta skräddare". Bekväma kläder, inga skor. 

Yoga på stol

Kundaliniyoga/medicinsk yoga som görs sittande på stol och som kan anpassas ännu mer efter just dina förutsättningar. Bekväma kläder, inga skor.  

Breathwalk

Vi värmer upp på gräsmattan med rörelser och andningsövningar stående. Går sedan en meditativ promenad. Avslutar med stretching och kort meditation. Allt sker under tystnad.

SKY Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund: 

"Många av effekterna av kundaliniyogans rika skatt av yogapass och meditationer finns vetenskapligt dokumenterade, men det är bara den som utövar yogan som kan avgöra vad dessa tekniker genom eget regelbundet utövande kan ge i termer av välbefinnande, transformation, balans och ökad medvetenhet. Det är dina egna upplevelser av yogan som för dig framåt, med din yogalärare som guide på vägen."